Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Безвредно је читав свет задобити а души својој наудити

БЕЗВРЕДНО ЈЕ ЧИТАВ СВЕТ ЗАДОБИТИ А ДУШИ СВОЈОЈ НАУДИТИ

Како си мали, животе људски. Како су безлична и ништавна твоја стремљења и твој крај како је бедан ако ниси испуњен једино потребитим, Христом Спаситељем.

Зар могу слава и богаство овог света или беда и сиромаштво испунити срце човеку толико, да се преда струјама живота, тако силовито и дубоко, да читав смисао свог постојања и битисања сведе у оквире толико рационалног и плотског, да душу своју, бесцени бисер, велику и драгоцену, затрпава и унижава до те мере, да својим деловањем одриче се непојмљиве награде, истинског богаства и благостања, онога што очи не видеше и ухо не чу, онога што Господ припреми онима који му стреме и најбитнијег, љубави и саживота са Творцем свега постојећег, Васкрслим Христом.

ГосподНе бој се, мали животе. Зар мислиш да си створен само за овај трен, да си продукт случајности и да у искушењима која те ломе, сам си или да ти богаство и слава могу обезбедити бесмртност и спокој.

Поврати се и спознај да си чедо Истине, Јединог Човекољупца и да кроз разне периоде свог живота, кроз добро и лоше, кроз радости, патње и страдања, употпуњујеш се, сазреваш, постајеш смислен и схвати да никад ниси био остављен већ да си, различитим околностима, био толико пажљиво вођен да би стигао до познања, да само кроз Христа, пут води у живот вечни.

Зоран Петровић


5. септембра 2009. - Posted by | Број 11

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: