Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Уводна реч

УВОДНА РЕЧ

Поштовани читаоци,

Недавно је чувени српски књижевник и интелектуалац Данко Поповић напустио овај свет. Оставио је за собом велику књижевну заоставштину из које преносим један цитат: Он можда и не зна да се грех поништава љубављу а не гњевом. И не мржњом. Грех се само поништава љубављу.“ Последњих дана свима су пуна уста о светској економској кризи и њеним последица по наш живот. Међутим ми као да нисмо свесни да та економска криза није ни мали део кризе која се гомила годинама у погледу наше духовности, културе и националног идентитета.

Свештеномученик Митрофан МатићДуховно-национални центар се у свом деловању труди да овај феномен смањи и да покуша да постане покретач препородилачке снаге српског народа. Светаo пример за то нам је свакако свештеномученик Митрофан Матић којега се молитвено сећамо ових дана. Овај свештеномученик је у цвету младости положио свој живот за овакве идеале. Узор на овом путу нам је и Света царска породица и наш центар кроз подизање храма овим светитељима покушава да им се бар малим делом одужи за сва доброчинства према српском народу.

У овом времену опште апатије и недостатка духовности потребна нам је љубав према Богу, ближњима и своме роду. И на крају по речима Светог апостола Павла: „Ако љубави немам ништа сам“ (1. Кор. 13, 2)

Пантелија Петровић

8. септембра 2009. - Posted by | Број 11

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: