Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Нова римска империја

Глобални светски пројекат, Линдон Ларуш амерички економиста, назвао је „установљење Нове Римске империје“. Темељ овом пројекту постављен је у периоду 1989 – 1999. После пада СССР и уједињења две Немачке. М. Тачер, Ф. Митеран и Џ. Буш старији, наметнули су свету уједињење Нове Римске империје, тј. светске англо – језичке државе, са центром у Лондону и Њујорку.
Кључне организације које учествују у овом пројекту су ММФ и Светска банка које спроводе политику геноцида насилно истребљујући народе разних земаља. Оваква се политика сада спроводи у Русији, и Србији, и уништава суверене државе и народе.
Сличност старе и нове Римске империје Л. Ларуш види у следећом:
„У историјском развоју Европе пројавиле су се две тенденције, два основна правца: грчки и римски. Скоро хиљаду година они су се међусобно борили. Грчки правац је опредељење за хришћанство а римски за паганство“.
Зашто правимо овакво поређење и у чему је сличност старог и новог Рима?
Пре свега у уништењу суверености других држава и спровођења политичког уништења „сувишног становништва“.
Древна Римска империја, која је наследница древног Вавилона, такође је имала контролу над народима. А идеологија Новог Вавилона јесте у стварању јединствене светске државе која је контролисана из једног центра, а који има моћ да одлучује ко ће да умире а ко да живи; ко ће да се развија а ко да пропада. Светски моћници ће преузети власт над целим светом. Али, ова утопија ће се распасти на нивоу свога највишега процвата, исто као што се урушио и стару Рим. Успостављање пред крај света Нове Римске империје прозорљиво су сагледали многи свети оци Цркве Христове. „Тајновидац је у пустињи, каже аутор књиге „Почетак и крај нашега земаљскога света“ видео жену која седи на звери, пуну имена хулних, са седам глава и десет рогова (Откр. 17, 3). Ангел објашњава тајновидцу Јовану да звер показана у визији, јесте успостављање Нове Римске империје у последњем времену. (Стварање Европске уније може се сматрати једним од испуњења пророштва св. отаца; седам глава јесу седам центара моћи, оних који управљају, који су главе, можда седам најразвијених евроспских држава Г-7, а које су извесном смислу потчињене масонерији, медијима, капиталу тајних друштава и сл.).
У састав Нове Римске империје улази и десет царева. Они имају једну мисао са звери (са антихристом) и предаће му своју силу и власт, даће му на располагање своју војску (укључивање у тзв. антитерористичке коалиције у чије име ће се објединити светске војне организације), наднационалну стратегију владања путем администрације и финансија (што подразумева губитак суверене национално- државне власти). Особеност Нове Римске империје биће у њеној потпуној зависности од јеврејства.
Десет царева који ће дати власт антихристу подразумева усредсређивање власти у рукама једног човека, тј. Антихриста; а кратко време пре тога светом ће управљати „десет царева“ и светска влада: „И звер која беше и није, она је и осми, и од седморице је, у пропасти иде“ (Откр.17, 11). Антихрист ће од стране САД, једног од седам царстава, успоставити осмо, последње антихристово царство, царство звери. „И десет рогова које виде, то су десет царева који царство још не примише, него ће ка о цареви примити власт истог часа са зверју. Ови једно мишљење имају, и своју силу и власт дају звери. Ови ће са Јагњетом заратити и Јагње ће их победити, јер је Господар над господарима и Цар над царевима, и они који су с Њим, позвани и изабрани и верни“ (Откр. 17, 11-14).
Онај који задржава, то су верујући православни хришћани у Спаситеља Христа. Нпр: у борби против православних Срба од стране НАТО агресора, на бомбама је писало: Срећан Васкрс! И као што се може очекивати исто да буде рата са православном Русијом, премда можемо увидети да се тајним путевима овај рат води веома дуго.
Свети Андреј Кесаријски пише: „Звер јесте антихрист, он је осми цар; зато што после седам царева (кад светом буде владала велика седморица, прим. аутора) који ће устати да опустоше земљу, он ће изаћи из седморице; у Откровењу је указано на краткоћу времена тј. на 42. месеца, после чега ће се седам царева покорити антихристу као своме вођи“.
Читамо даље шта се каже у књизи „Почетак и крај земаљског света“: Пад великог града биће, као што је речено у Откровењу, пре зацарења сина погибли у Јерусалиму (Откр. 17, 15-17). Одмах затим, државе које ће ући у састав Нове Римске империје, предаће му своју власт, јер ће сви имати један ум и једну жељу – истребљење православног хришћанства – Невесту Јагњетову. Православну Цркву, која ће у ово време бити у последњим порођајним мукама (Откр. 12, 12).
Откровење показује да ће се учинити савез звери са лажним пророком, јер ће јеврејство и богоодступништво, на крају времена по допуштењу Божијем, имати нарочиту силу, јер ће на страни непријатеља хришћанства бити оружје (војна моћ НАТО и САД), а на страни масонерије– новац и политика.
Поприште последњих догађаја, по мишљењу тумача Апокалипсе, биће Малоазијске земље, Сиријске, Египатске, Јужно – Европске, једном речју, све области древне Римске империје.
Јован сведочи да десет царева мрзи женублудницу и уништиће је, и обнажиће је, и сажећи је у огњу. Зато што им је Бог дао у срце да испуне једну вољу и дају царство звери, док се не испуне речи пророштва Божијег. Блудницу ће, по унапред утврђеном закону, казнити управо они са којима је блудничила“.
У нашем времену све нејасноће и противречности Апокалипсе, на које су указивали свети оци, сасвим су јасне и појмљиве. САД и Израел, светска закулиса и под руководством тајних служби, а под видом страха од међународних тероростичких организација, у борби за „мир и сигурност“ треба да обаве следеће задатке: – стварање сурове диктатуре (под изговором борбе против тероризма треба људе лишити права приватности и слободе човека) стављајући под тоталитарну контролу сваког станивника земље дајући му ИНН број, тј. бројчано име звери (Откр.13, 17). – под маском праведне борбе сакрити тајну намеру САД и НАТО у уништењу Ирака, противника Израела, а главног заштитника арапских интереса у региону Блиског истока, како би Јерусалим постао престоница Израела, (а Јерусалим треба да постане престоница света). И обновити јерусалимски Соломонов храм, где ће, по Откровењу седети јеврејски месија, антихрист. -извршити последње припреме за Трећи светски рат (светски Армагедон) преузети контролу над националним војним снагама, технички формирати светску владу, која има задатак да у скоријој будућности зацари антихриста.


Део редакције часописа се јавно ограђује од ставова изнетих у овом тексту.


Анонимни јереј РПЦ, приредио монах Николај (Микић)

15. априла 2010. - Posted by | Број 14

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: