Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Нови часописи-Русија данас

Крајем месеца фебруара из штампе је изашао други број листа „Русија данас“. На око двеста страна у луксузној штампи са пуно илустрација, овај часопис нам предочава друштвена, културна и привредна дешавања у данашњој Русији, али и открива нам неке заборављене историјске догађаје и показује нам богатство руске духовности. У мору таблоидне штампе овај часопис је стварно велико охрабрење и нада, али и сведок братске љубави српског и руског народа.

У другом броју „Русије данас“ читаоци могу прочитати биографије чланова владе руске федерације, као причу о интелектуалцима који су својим делима дали основу за данашњу руску плодну политику. За читаоце овога листа веома занимљива је и репортажа о руској престоници Москви, као и путопис о Сибиру и репортажа из најпознатијег руског летовалишта Анапе.

Значајне су и приче о песнику Михаилу Љермонтову, о сликарима руског бескраја и о руском дипломати и српском патриоти Василију Николајевичу фон Штрандмену.

Руска духовност нам је приказана у причи о православним звонима и о богојављенском купању у Сибиру на минус тридесет степени.

Нису изостале ни вести из тренутног руског културног живота и занимљиве приче из живота највећих руских градова.

Важно је напоменути да је поклон уз купљени број избор из богатог песничког опуса Александра Сергејевича Пушкина. Одајући признање уредништву часописа „Русија данас“ од срца га препоручујемо нашим читаоцима.

Будимир Кокотовић

15. априла 2010. - Posted by | Број 14

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: