Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Телевизијска критика-Квадратура круга

На националним телевизиjaма у Србији готово да не прође ниједан дан а да се не најави неки нови ексклузивни или скандалозни формат који се приказује по први пут на нашем медијском небу. Ређају се „Фарма“, „Велики брат“, „Луда кућа“, итд. На прво око чини се да ситуација не може да буде гора. Међутим, без велике помпе, на нашем медијском небу опстаје изузетно гледана емисија „Квадратура круга“, предузимљивог и талентованог аутора Бранка Станковића.

Емисија је недавно прославила осам година постојања и хиљаду објављених прилога. Већи део тих прилога је било представљање истинских јунака, беспомоћних и одбачених људи. Без патетике, без малициозности „Квадратура круга“ нам је помогла да упознамо право лице Србије, које је материјално сиромашно, али духовно богато.

Ретко ко није заплакао над тужном судбином Милије Јелићa. На једноставан начин приказана је борба малишана којем је живот натоварио превелики терет на леђа. Смрт мајке, болесног оца и сналажање за живот. Невина дечија суза малог Милије измамила је хиљаде суза. Но, на томе није стало, добри људи су помогли Милији и обезбедили му колико-толико нормалне услове за живот. Но, Бранко Станковић није ту стао. Кроз „Квадратуру круга прошло је још прича о великим а занемареним људима. Ове драгоцена емисија нам открива и заборављене народне обичаје, крајеве и занимљиве приче. И тако из недеље у недељу, показује се право, чисто и неокаљано лице Србије.

Пантелија Петровић

15. априла 2010. - Posted by | Број 14

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: