Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Христос је један, све остало је лаж

О испразни свете, који својом лажном лепотом и благостањем, душе људске, низводиш у пакао.
Многе душе се муче да докуче тајну Божанског домостроја питајући се зашто поједини живе лагодно у овом животу а некима, невоље и искушења свакодневно причињавају пакости.
Потребно је схватити да овоземаљски живот није бесконачан и да се с његовим крајем не завршава битисање душе људске већ да напротив, тек тада, по смрти, душа васкрсава, да ли у рајска насеља или у пакао најзадњи, за вечност, да прими достојну награду за дела и живот на земљи.
Да ли је вредно онда, због једног трена, колико наспрам вечности изгледа људски живот, занемарити вечност и занемарити Божији промисао, јер Господ желећи да се сви спасу и шаље, према човеку, прилике које ће га довести до познања да је наше место уз Господа, да смо створени за радост а не за муке вечне а отпалима од вере и Божје милости и даје целокупну награду на земљи, а они несвесни, своју погибао уживају јер када Христос буде свима судио по делима они неће имати удела у радости.
Не продаји зато душо, улудо, истински живот и благостање за трен живота на земљи јер каква је срећа непроцењиво мењати за лудост и упамти, по том начелу живи и схвати да: Христос је један, све остало је лаж!

Зоран Петровић

19. јула 2010. - Posted by | Број 16

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: