Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Чуда владике Николаја (7)

Растеривање облака

За време епископовања у жичкој епархији, владика Николај је требао да служи литургију на слави једне парохијске цркве. Пошто је било присутно много народа свештеник је одлучио да литургију служи на отвореном. Пред почетак литургије изненада се наоблачи. Владика Николај погледа у небо и оде у цркву. Пошто је провео двадесет минута молећи се у олтару, изађе напоље. Небо је било ведро. Народ је приметио брзу промену времена приписујући то владичиним молитвама.

Пророчанство о архимандриту

Пред сами Други светски рат владика Николај је био у посети манастиру Рача. После службе пришао му је један богомољац који владику упозна са два искушеника. Погледавши их владика рече: „Од овога са капом ће бити нешто, а од овог гологлавог ништа.“ Искушеник који је био гологлав недуго затим напусти манастир. Искушеник са капом је остао у манастиру. То је био чувени троношки архимандрит Антоније (Ђурђевић).

Исцељење младића

Једног младића из Ваљева је 1996. године ударио шлог од којег му се укочило читаво тело. Доведен је у манастир Лелић где му је свештеник пред моштима владике Николаја очитао молитву за оздрављење. Од прве молитве му буде много боље, а после четврте потпуно оздрави. Ово су потврдиле и лекарске анализе.

Исцељење хромог

Године 1993. у манастиру Лелић појави се непознати човек једва ходајући уз помоћ болничког штапа. После очитане молитве он осети олакшање и поче нормално ходати. На вратима цркве он остави штап који је сведочанство за ово чудо.

Наставак у следећем броју

Владимир Радосављевић

27. новембра 2010. - Posted by | Број 17

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: