Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Поука са Свете Горе

На слици су светогорски јеромонаси који су 1272. године признали папу и одлужили заједничку мису са римокатолицима у Великој Лаври. После смрти, по древном светогорском обичају, сви монаси се откопавају после три године и њихове се кости стављају у манастирску костурницу где ће их чекати свеопште васкрсење при другом Христовом доласку. Ову двојицу нису сахранили на манастирском гробљу, већ су их однели у једну пећину испод пустиње Вигла.

Када су после неколико година отишли до те пећине, имали су шта да виде…. Стравичан призор! Црна нераспаднута тела, са израслим ноктима и косом разбарушеном. Сам Бог је показао очигледно проклетство на њима која чека све остале јеретике и „православне“ латинофиле. Њихова тела су до краја 19 –ог века лежала откривена, да би могли сви православни људи да виде како пролазе одпадници од Једног Истинитог Бога. Пећина је зазидана када је један од ходочасника на Свету Гору доживео срчани удар и умро када је видео земне остатке ова два јеромонаха. Није ли ово више него јасна опомена за све православне патријархе, епископе, монаштво и свештенике да престану да молитвено опште и сарађују са римокатолицима, протестантима, муслиманима, Јеврејима и свим осталим конфесијама.

ФОТО: КАДАР ИЗ ФИЛМА: „РАТ ЗА ДУШЕ“

 

22. јануара 2011. - Posted by | Број 18

1 коментар »

  1. Човекот како божја творба, создаен е сам да размислува и да донесува одлуки, Кога се раѓа се раѓа во верничка или неверничка фамилија, човекот нема природно право да ги одбере таткото и мајката, тој со самото раѓање го одбира бога!!!Преку која вера ЌЕ СТИГНЕ ДО НЕГО? Не е негов избор туку избор на неговите родители!!! Кога човекот станува човек, со сите негови атрибути, тој има ум и право на избор!!!Ретко кој она што му е дадено или оставено во аманет го отфрла?? Но има и такви, кои тоа го прават, ја менуваат верата, ги менуваат личните имиња…. тоа е одраз на нивната воља и карактер! Секој за секоја своја постапка сноси последици кои некогаш му се познати а некогаш не. Оваа поука од Света Гора, која можеби е и вистинита, параболично кажува, дека треба да се почитуваат традициите и наследството, како и своите родители. Но вистинскиот човек има право да се откаже од сето тоа, само не за пари, и некои привелигии туку само поради Господ- БОГ!!!Сакајте се верници, вез разлика преку која вера сТе во бога!!!

    Коментар од Blaze Angelovski | 16. марта 2013. | Одговор


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: