Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Чуда владике Николаја (8)

Казна хулитељу

Одмах по доласку моштију владике Николаја 1991. године велики број људи је желео да се поклони светитељу. Међутим некима чудо нетрулежних моштију владике Николаја није значило ништа па су пролазећи поред манастира псовали ову светињу и владику и вређали окупљене вернике.
Један од њих се посебно истицао са вређањем светиња. Једне недеље радећи у шуми дрво му је пало на главу и усмртило га је. Стигла га је Божија казна.

Ругатељ остао без ногу

Један мештанин Лелића приликом доласка моштију владике Николаја није желео да их дочека. Узалуд га је његов пријатељ позивао да оду, а после неколико молби он је свом пријатељу рекао: „Шта имам да идем да видим мангупа Николаја, а ако одем нека ми обе ноге отпадну.“
После три године због тешке болести лекари су му морали одсећи обе ноге. Тај ругатељ се доцније пожалио пријатељу да му се владика Николај осветио за хулу. Пријатељ му је одговорио: „Светитељ се не свети, већ спашава, а тебе је Бог казнио због хуле на његовог светитеља и цркве. Да би ти било боље требао би да одеш до манастира и да затражиш опроштај од владике Николаја.“
Овај човек не послуша свог пријатеља и после неколико дана умре у најгорим мукама.

Исцељење детета

Једној самохраној мајци из околине Ваљева тешко се разболело дете. Отишавши у болницу лекари су јој рекли да ће дете највише поживети још седам дана. Сва уплашена отишла је у манастир Лелић и замолила духовника да очита молитву за болесника пред моштима владике Николаја. После молитве свештеник ју је охрабривао да ће детету бити боље. И заиста дечак сутра устаде из болничке постеље потпуно здрав.

Наставак у следећем броју


ВЛАДИМИР РАДОСАВЉЕВИЋ

23. јануара 2011. - Posted by | Број 18

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: