Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Чуда владике Николаја (9)

Излечење труднице

 

Године 1998. у манастир Лелић је дошла жена у поодмаклој трудноћи. Од духовника који је био у цркви је тражила да јој се прочита молитва пред моштима владике Николаја. Пре молитве рекла је духовнику да има проблема са трудноћом и да су јој лекари препоручили да абортира дете. Међутим она је желела дете и са мишљу да ће јој Свети владика помоћи дошла је у манастир.
Духовник јој је прочитао молитву утешивши је речима да све своје наде положи на Господа и владику Николаја.
После месец дана ова жена је дошла пресрећна у манастир и испричала духовнику да је била на неколико лекарских прегледа и да је са њом и дететом све у реду. Испричала је још да су лекари били зачуђени и да никада нису ништа слично доживели. Ова жена је после порођаја са дететом долазила у манастир Лелић да би се захвалила Богу и владици Николају за обилну милост.

 

Опомена нарко-дилеру

 

Деведесетих година у манастир Лелић је дошао младић који је био нарко-дилер. Сујеверно мислећи да ће га владика Николај чувати у његовом послу оставио је повећу суму на моштима Св. владике.
Изашавши из храма ставио је руке у џеп и у њему напипао новац. Знајући да је сав новац оставио у цркви облио га је ледени зној. Ушао је у цркву да би проверио да се можда није преварио али новца у цркву није било, као ни било кога у храму.
Тада се обратио духовнику испричавши за овај случај и чиме се бави. Духовник му је рекао да је то опомена владике Николаја и замолио га да престани да се бави тим послом.
После неколико месеци овај младић је дошао у манастир и рекао духовнику да је престао да се бави овим послом и да се искрено покајао за све.

Крај

 

ВЛАДИМИР РАДОСАВЉЕВИЋ

 

5. фебруара 2011. - Posted by | Број 19

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: