Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Преокрет

Наши политичари, аналитичари и активисти невладиних организација као да живе у неком паралелном свету. Док Европска унија пуца по свим шавовима, а највеће економије света падају као куле од карата, они причају о светлој будућности наше земље у оквиру Европске уније.
Да Европа нема намеру да Србију прими у своје окружење показују уцењивачки услови претходних година. Прво су то биле демократске промене, хапшење хашких оптуженика, па најзад успостављање дипломатских односа са квазидржавом Косовом (шта је то него признавање независности?!). Увидевши да од Београда нема никакве конкретне помоћи, српски народ је на Косову устао у одбрану својих домова, као и присуства српске државе. Да ли је ико од високих државних званичника помогао тим људима, који су последња брана потпуном преузимању Косова? Није и неће! Председник државе има паметнија посла на снимањима филмова, кошаркашким теренима… У исто време у скупштини посланици имају друге „обавезе“. Свађање око небитних ствари, псовање мајки, дремка, туча, прелиставање дневне штампе и уживање у обилним оброцима по цени од 80 динара. Српска православна црква дипломатски ћути. Где су српске владике на барикадама? Где је њихова помоћ у одсутним тренуцима? Зашто се не служе свакодневни молебни за наш напаћени народ на Косову? Због чека не уступе новац за скупи аутомобил десетини гладних породица на Косову, од којег би оне живеле месецима. Часни оци, није довољно писати само саопштења и апеле, већ треба конкретно урадити нешто.Да живимо у озбиљној држави сви потписници фамозног договора за преокрет били би похапшени и упућени на принудни рад. Плодове њиховог рада за бољитак државе осећамо сви ми. Да ли уопште има било какав морални кредибилитет политичар који је променио све дресеве и боје или млади потрчко који је од неуспешног студента у поцепаним фармеркама постао богаташ са џиповима и некретнинама које вреде стотине и стотине хиљаде евра?
Сећате ли се изјаве овог политичара да ће ономе ко буде носио било који барјак осим српског бити одсечена и рука и барјак? Сада он каже да треба да извадимо и бацимо наше срце Косово и Метохију да би били здрави. Да ли постоји још неко у овој земљи ко ће у то поверовати?
Тешка туга влада Србијом. Народ је доведен до ивице глади. Једини начин да би се преживело јесте да се прогута понос и да се учлањењем у неку партију добије посао на државним јаслама. Студенти који траже заустављање погубног процеса обезвређења знања и пљачкања које се проводи кроз велике школарине проглашени су за нераднике и вуцибатине. Па где то има?
Потребан је преокрет, али прави. Прво што се треба урадити јесте забрана бављења политиком свима онима који су нас довели до овога стања. Државу би требали да воде стручњаци и образовани људи, а не полтрони и лопови. Треба направити нову националну стратегију и бранити територије али у исто водити рационалну политику. Уколико се све ово не догоди нико не треба да се чуди ако у будућности још много Срба буде тражило руско држављанство.

ПАНТЕЛИЈА ПЕТРОВИЋ, главни и одговорни уредник

3. децембра 2011. - Posted by | Број 24, Уводник

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: