Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Шарено

Историјске анегдоте

Најкраћи рат у историји

Најкраћим ратом на свету сматра се рат који се збио 27. августа 1896. године између Британске империје и султаната Занзибар, и који је трајао читавих 38 минута. Рат је био објављен у 9:02 а приведен је крају већ у 9:40.

Покушај да украдеш ако смеш! За време владавине Влада Цепеша (популарни Дракула у холивудским филмовима) на главном тргу се налазио бунар и на њему златан пехар. Свако ко је пролазио туда смео је пити из пехара, али се нико никада није усудио да га украде. С обзиром на сурову владавину Влада Цепеша, казна за украдени пехар била би болна и сигурна смрт за пример другима. Ко је све могао да гласа у Србији пре 100 година Изборно право у Србији, почетком прошлог века имали су само мушкарци (навршена 21. година) и то само они који су плаћали одређени годишњи износ пореза. Право гласа нису имали: жене, официри, војници, робијаши и особе под старатељством. Владар који је први летео авионом Први владар (тада још принц) који је летео авионом био је Александар Карађорђевић. Он је летео авионом током посете Француској од 5. до 27. априла 1910.

Смешна страна стварности

Ако мислиш да никоме на овом свету није стало до тебе, најбољи начин да се разувериш јесте да не платиш банци једну кредитну рату. Одбијам да користим веш машину јер је њен концепт расистички. Мораш да одвојиш бели од обојеног веша.

улични графити

17. марта 2012. - Posted by | Број 26, Шарено

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: