Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Друштвена критика –злостављање жена

Проценат од преко 15 % жена које су трпеле различите врсте злостављања у Србији много говори о нашој нацији и њеном моралном стању. Исто тако непојмљив је зид ћутања који ову табу тему окружује. Мушкарци су сами себе убедили да су највећи џентлмени на овоме свету и да је сваки њихов потез безгрешан.
Недавна анкета међу средњошколцима показала је преко 40 % њих сматра да жена понекад треба да добије „васпитне“ батине. Још је стравичније што се и 25 % средњошколки слаже са овом методом. Свакако сматрају да ће те батине касније надокнадити осећајем кајања насилника и наплатити „шопингом“. Тако зачарани круг отпочиње, док се трагично не заврши.
У исто време број сигурних кући за заштиту злостављаних жена се повећава. Сваким даном тих јадних жена у овим склоништима је све више и више. И биће их још док се нека погрешна мишљења у нашем народу не исправе.
На првом месту колико год се насилници позивали на традицију и религијска уверења то не стоји. Српске „мушкарчине“ ни у једном спису колико год се трудили неће пронаћи да је мушкарац „газда“ жени и да може да поступа са њом како хоће. Напротив у Библији се инсистира на идеалном односу поштовања и љубави међу супружницима.
И на крају искрена препорука свим женама. На овоме свету не постоји никакав закон ни било какав разлог да бисте трпели злостављање. Не падајте на изливе љубави и кајања. Ако вас мушкарац заиста воли никада вас не би ни повредио.

В. ПЕТРОВИЋ

17. марта 2012. - Posted by | Број 26, Друштво

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: