Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Препоручујемо

Књижевност

Један од најчувенијих романа света „Ана Карењина“ говори о тешкој и неостваривој љубави, моралу, високим друштвеним круговима. Докле је љубав спремна да иде сазнајте у овом Толстојевом маестралном делу.

„Легенда Капор“ је прва књига која је у потпуности посвећена личности Моме Капора. На једном месту сакупљене су прелепе успомене Моминих савременика са неизбежним анегдотама.

Један од најбољих познавалаца личности Јосипа Броза у овој књизи уз помоћ непознатих архивских списа покушава да одгонетне све тајне Титове епохе и открије кључ његовог успеха.

Веома практичан и једноставно написан катихизис владике Николаја даће свим верницима основно знање о хришћанским догматима. Посебно је користан онима који се тек упознају са православљем.

Филм

Руски филм „Родбина“ доноси емотивну причу о утицају породице, њеним проблемима, али и решењима, а све то на веома пријемчив и занимљив
начин.

Музика

Аудио снимци наступа хора „Мелоди“ под управом чувене Дивне Љубојевић сабрани су на диску „Концерти“. Закорачите у чудесни свет српске, руске и византијске духовне музике.

Изложбе

Изложба „Русија – Нови поглед“ која је постављена на Калемегдану до половине августа доноси лепоту руских предела, открива непозната места и људе.

Сајтови

www.zrtvasvojeljubavi.wordpress.com На овој адреси постављен је сајт о књизи “Жртва своје љубави“. Прочитајте одломке из књиге, приказе и учествујте у наградној игри.

Мудрости

Чудно је како нам је мало потребно да будемо срећни и још чудније као нам често то мало недостаје. (Иво Андрић)

22. јула 2012. - Posted by | Број 28, Култура

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: