Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Са Христовом љубављу у срцу

Свако време носи своје бреме, наше понајвише. Припадамо XXI веку, времену наглог развија технике, технологије и осталих достигнућа све са Божијом милошћу. Постоје све могућности да створимо рајска насеља на земљи. Да ли смо достојни ових благодати која су нам дата? Крајње је време да се озбиљно запитамо. Све нас је више са разним вискоким звањима а све мање добрих људи. Свака част појединцима! Ево таквог једног примера.
При храму Св. пророка Илије у Јадранској Лешници неуморно као појац служи Божу и народу Велимир Миловановић – Вело. Скромног образовања са љубављу од пријатеља је учио молитве, црквено појање и основне црквене потребе за служење литургија. Неуморним радом, али са великом љубављу поред својих породичних и кућних обавеза већ осамдесет година ради за корист своје цркве. Својим топлим анђеоским гласом Божије молитве нам је спајао са срцем и душом. Многе молитве посветио је болеснима, многе је са поштовањем испратио у живот вечни. Увек спреман да мирно свакога саслуша, охрабри, а понекад да благо укори све за спасење душе и тела. У својој деведесет и петој години телесно слаб тешко хода. Разуман је, држи се молитве и поста. Ништа му није тешко, ни за чим се кука једно га брине похлепност људског рода.
Све је мање оваквих мудрих стараца у овој долини суза и плача, а још мање нас гордих спремних да их посетимо и чујемо. Слава Господу на небесима, а свим читаоцима мир и добро вам жели ова часна старина.

Записао: РАДИША ТОДОРОВИЋ

22. јула 2012. - Posted by | Број 28, Духовност

Нема коментара.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: