Глас са Цера

Часопис за духовни и национални препород

Саопштење поводом трагичног догађаја у центру „Сретење“

Духовно-национални центар: „Св. Владика Николај“ из Јошеве под Цером са дубоким жаљењем је примио вест о тешкој трагедији у нашем комшијском Духовно-рехабилитационом центру „Сретење“. Са презиром смо сведоци нове медијске хајке на оца Бранислава Перановића и центар „Сретење“, поводом догађаја који још увек није у потпуности расветљен.
Исти ти медији са друге стране за више од петнаест година рада овога Центра нису објавили ниједну позитивну вест којих је било на стотине. Намерно се заборавља огроман број излечених наркомана, алкохоличара, презрених и понижених људи којима је отац Бранислав донео нову наду, извукао их из амбиса, вратио у друштвене токове и оно што је најважније преобразио их у нове људе.
Отац Бранислав је прихватао најтеже случајеве који су отписани од стране државних органа, полиције, цркве а на крају и њихових родитеља. Мора се установити одговорност социјалних служби, судова и полиције који су допустили да нарко-дилери слободно шетају и препродају дрогу чак и по школским двориштима. Такође, поставља се питање шта су радили надлежни парохијски свештеници, епископи свих тих несрећника који су пропадали, наочиглед свих њих.
У случају евентуалног затварања центра „Сретење“ највећу штету ће сносити наркомани и њихове породице, као и сви они који су нашли духовни мир и уточиште од пошасти овога времена. Подржавамо напоре Епархије Шабачке која је разумела потребу оснивања овога центра за разлику од свих горе наведених. Позивамо све државне и црквене органе, као и медије, да рационално и одговорно приступе решавању тешког проблема овога друштва без хистерије и мржње према оцу Браниславу, који је до сада учинио много на његовом решавању.

Информативна служба
Духовно-националног центра: „Св. Владика Николај“

Захваљујемо се медијима и интернет сајтовима који су објавили наше саопштење: Вести, ФБ репортер, Борба за веру, Србел

8. августа 2012. - Posted by | Актуелности, Обавештења

7 коментара »

 1. kakve svestenike imamo narod nam je zlatan , ovo je samo jedan od mora primera.

  Коментар од ivan | 8. августа 2012. | Одговор

 2. Заступао сам оца Бранислава,где год сам наилазио на осуду,али осуда и није тако много било,осим ако се ја крећем највише међу “својим“ ?
  Али су се огласила одмах она “два“ што имају два манастира и целу Христољубиву Бачку против себе ?!
  Да не говорим више…!

  ICXCNIKA

  Коментар од Др.Вет.Милојко Урошевић ! | 8. августа 2012. | Одговор

  • Нисам сигуран, поштовани докторе, да је цела Христољубива Бачка против владика Иринеја и Порфирија! Напротив!

   Коментар од Мирко | 11. августа 2012. | Одговор

 3. Мислим да би било паметно сачекати крај истраге о недавном догађају у Центру „Сретење“. Да ли је реч о убиству из одбране, нехата и сл. утврдиће онај ко је надлежан за то. Слажем се да треба поступати без хистерије и мржње према о. Браниславу, Међутим без хистерије и мржње треба наступати и према владикама Порфирију и Иринеју, а и према било коме. Свакако да има има пуно питања која захтевају одговоре.

  Коментар од Мирко | 11. августа 2012. | Одговор

 4. Branislav Peranović( namerno izostavljam Otac jer on to nije),jeste uzimao na lečenje teške slučajeve ali zaboravljate da je on te svoje usluge i naplaćivao a zauzvrat se prema bolesnima sadistički iživljavao,maltrtirao i tukao te iste.Tu nije bilo ni malo ratumevanja za njihove probleme.A sve to uz vaš blagoslov.Žalosno je da Vi podržavate takvog čoveka,pa se pitam šta ja uopšte tražim u Crkvi kada ona jednog sadistu podržava.Verujte mi da mi je jako žao što niste pokušali da osudite ubistvo jer je uzet jedan život ma kakav on bio.Bilo bi neljudski da sva sveštena lica stavljam u isti koš ali Vas srebroljubaca ima na žalost mnogo više nego duhovnika.Sramota je velika za Crkvu jer gubi ugled kod naroda.Razmislite malo o tome ubuduće pre davanja ikakvih saopštenja.

  Коментар од Jasmina | 11. августа 2012. | Одговор

  • Скупи мотоцикл(и), још скупљи џип(ови), нападна моторбајкерска одећа, неупућивање властите деце на законом обавезно школовање, ароганција, бахатост у опхођењу према саговорницима……..све то изазива одбојност код многих људи

   Коментар од Мирко | 11. августа 2012. | Одговор

 5. Дотични свештеник-Б. Перановић је дефинитивно показао да нема контролу над собом.

  Коментар од Мирко | 11. августа 2012. | Одговор


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: